Door extreme kou duren de simpelste taken langer

(Antarctica – 14 December 2014): Ongunstige weersomstandigheden en de behoefte aan tijd om bij te blijven met onderhoud heeft de Antarctica2 expeditie voortgang naa Novo Runway vertraagd.

Op een hoogte van 2572m en temperaturen van -28 ° C, duren zelfs de eenvoudigste taken langer en is het veel vermoeiender dan onder ‘normale’ omstandigheden. En dit werk is extra, bovenop de uitdaging van het urenlange reizen in de meest extreme omstandigheden.

Terwijl het team, natuurlijk, staat te popelen om thuis te komen bij hun familie en geliefden, staat de veiligheid altijd voorop in Antarctica. Daarom is het essentieel om te stoppen en preventief onderhoud aan de apparaten uit te voeren, maar ook om de teamleden hun eigen batterijen op te kunnen laten laden.

Het team moest ook een 10 km omweg nemen, en weer terug, om bepaalde apparatuur op te halen dat door een andere expeditie was achtergelaten. Regels bepalen dat er niets kan worden achtergelaten op Antarctica – alles moet worden genomen.

De korte pauzes in het constante reizen geve echter het media-team tijd om wat meer fantastische video’s, evenals beelden van wat er gaande is en een aantal interviews met de teamleden te uploaden. Deze filmpjes, en eerder materiaal, kunnen bekeken worden op: www.youtube.com/MasseyFergusonVideo

This entry was posted in Blog and tagged on by .

Leave a Reply