Halverwege! Reisrecord gebroken

Aan Antarctica2 Lead Mechanic, Nicolas Bachelet de taak om de gebroken V-snaar van de tractor te repareren.

(Antarctica – 16 December 2014): We zijn weer aan het rijden, onze terugreis van de Zuidpool naar Novo Runway, nadat de nieuwe V-snaar geplaatst was.

Ondanks de vertraging vieren we ook onze best gereden dag! We hebben 308.9km (192 miles) gereden in 28 hours, dankzij het volgen van onze eigen sporen van de heenreis. Op 80 graden Zuid zijn we nu halverwege richting de kust.

Op een boerderij duurt het verwisselen van een V-snaar slechts een half uur. Hier echter, onder slechte weersomstandigheden bij extreem lage temperaturen van -20 en lager, gaat dat anders. De belangrijkste uitdaging is om de motor warm te houden als die eenmaal gestopt is.

We hebben een speciale ontworpen tractor tent over de tractor getrokken waardoor we de koude wind buiten konden houden. De tent is zo groot dat een van de begeleidende wagens eronder kon. Deze zorgde voor extra warmte, naast speciale warmte en isolerende dekens. Zonder deze maatregelen zou de motor zo koud worden dat Nicolas z’n handen kan bevriezen aan het staal.

Dankzij de isolatie kon Nicolas de nieuwe V-snaar plaatsen en ons weer op weg sturen. Hij heeft alles goed gecheckt en geen andere problemen gevonden. Gezien het aantal dagen, de weersomstandigheden en het continu draaien van de motor is het niet gek dat de V-snaar brak. Gelukkig kunnen we weer door!

This entry was posted in Blog and tagged on by .

Leave a Reply