400 km te gaan! Zijn we op tijd thuis voor Kerstmis?

Tijd voor nog wat foto’s van cameraman Simon Foster, terwijl de Antarctica2 tractor expeditie dichter bij huis komt.

(Antarctica – 18 December 2014): De terugreis vanaf de Zuidpool is zowel fantastisch als emotioneel, uur na uur tikken we de afstand naar huis af.

Nog minder dan 400 km te gaan naar Novo Runway aan de Antarctic kust. De tractor zet weer een record met een tocht van 384 km!

Nu hoog in de bergen, op een hoogte van 3314 meter (10,872 ft), “happen we naar adem” in de ijle lucht. Gelukkig is het weer beter en hebben we strak blauwe lucht, maar de temperatuur is gedaald naar – 30 graden, en door de wind som – 37 graden. Expedition Lead Guide , Matty McNair ze in haar dagelijkse update: “It’s nippy out there.” Emoties lopen hoog op, we willen allemaal zo graag terug naar huis, om Kerstmis met familie en vrienden te vieren.

Iedereen doet nu mee met om om toerbeurt de tractor te rijden, zodat deze continue in beweging blijft. Voor de tractor is er nu even ggen rust. De cabine is heerlijk warm en zit comfortabel, maar we zitten wel vast met een 5 punts gordel want het terrein is erg ruw. Onder het rijden luisteren we naar muziek, podcasts en audio boeken. Zelf neem ik Franse les :-) Favorieten zijn U2, Louise Attaque, Faithless, Trio, Muse, Endochine, Black Keys en IJslandse muziek.

We hebben nog 400 kilometer te gaan in ongeveer 36 uur, dit is zo spannend!!!

This entry was posted in Blog and tagged on by .

Leave a Reply